UnsilSter Blog

Info Handphone dan Makalah Terbaru

Contoh Berita Bahasa Sunda

Puluhan murid sakola SDN Unsilster Desa Unsilster Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya, nu dina tanggal 20 April 2010 keuna ku gempa. Masih keneh diajar di tenda darurat. Maranehna teu bisa balik deui ka sakola asal. Ku sabab sieun gempa deui.

Pupuhu lembur didinya ngabewarakeun musibah Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya, agung cahya netelakeun aya dua ratus opat puluh dua budak Sakola Dasar nepi ka sakola menengah pertama anu jadi korban gempa. Opat puluh genep urang diantarana nyaeta murid SDN Unsilster anu sakolana deukeut jeung tempat gempa. Maranehna ayena di ajar di tenda darurat. Khusus pikeun kelas genep anu minggu ieu bakal nyanghareupan Ujian Nasional, ti saprak dua minggu katukang maranehna cicing jeung diajar di imah kapala sakola SDN Unsilster.

Murid kelas opat SDN Unsilster anu jumlahna tilu belas orang eta ngahaja ditempatkeun didinya, sangkan bisa meunang bingbingan diajar nu enya-enya. Samemeh ujian nasional murid utamana dibekelan pangajaran tambahan pikeun pangajaran bahasa Indonesia, bahasa Inggris, IPA, IPS, jeung Pkn. Unggal poe senen opat puluh genep murid anu diajar ditenda meunang bingbingan ti guru husus anu didatangkeun ti dinas pendidikan Kabupaten Tasikmalaya.

Sri Nurhayati, murid kelas opat SDN Unsilster anu diajar di SDN Cibubur, ngebrahkeun yen manehanana kurang ngeunah di sakola nu anyar. Sabab kudu ngabiasakeun deui hirup jeung murid atawa guru sarta lingkungan anu anyar. Kabehanana ayeuna aya saratus dalapan puluh tujuh murid SD jeung opat puluh murid SMP korban gempa anu geus dititipkeun ka sakola-sakola anu deukeut.

Pamiarsa, mung sakitu nu kapihatur, Wilujeung patepang deui dina warta nu bakal dongkap. Amit mundur….. Amit mungkur..Wasalamu’alaikum Wr.Wb

Related Posts:

Category: Catatan Harian
  • fery says:

    htur nhun psan akang tosz ngabantu abdii ngerjakeun PR .

    May 9, 2011 at 4:50 pm
  • iia says:

    nuhun pisan kang nya tapi teu aya bubuka na .. :)

    November 9, 2011 at 9:50 pm
  • budi filatelis says:

    Duh kang, lepat pisan aya pupuhu ngabewarakeun kajadian bencana…..nu leres mah Pupuhu kampung netelakeun atanapi ngajentrekeun……. ngabewarakeun mah saupama Pupuhu kampung ngabewarakeun orok beureum nu kapanggih wargana. Sanes ngebrahkeun tapi ngebrehkeun. Sakitu koreksi ti akang…..

    February 21, 2012 at 4:58 pm
  • ritha haryanti smp 5 purwakarta says:

    nuhun nya ntos nqabantuan nqerjakeun pr abdi,,, tapi teu aya bubukana ……..???

    March 3, 2012 at 8:40 pm
  • Maulana says:

    hatur nuhun kang, kanggo ngabantu abdi ngerjakeun tugas

    April 30, 2012 at 8:58 pm
  • zahra_fathiya says:

    atur nuhun nya

    May 28, 2012 at 6:10 pm
  • della asmara putri says:

    ini judul nya apa?

    May 31, 2012 at 7:01 pm
  • dixz says:

    nhun tos ngabantu abdi ngerjaken pr

    August 1, 2012 at 12:08 pm
  • masipp christian says:

    hatur nuhun pisan akang :)

    September 7, 2012 at 9:22 pm
  • Zahra kelas genep says:

    Nuhuun,, pisan… tos ngabantu ngeurjakeun tugas abdi nu teu ajan di tulis :)

    September 12, 2012 at 1:12 pm
  • hamka di bekasi says:

    makasih atuh geus bantu ngerjakeun pr abdi

    October 1, 2012 at 3:52 pm
  • ateta says:

    Keur naraon ieu teh ???

    October 8, 2012 at 1:58 pm
  • nabila islamiyah says:

    ari kunaon ,kumaha ,saha ,iraha ,dimana jeung naon.
    naon??
    terus iye di tayang keun jam sabaraha?
    terus di siar keun dina naon??
    hampura nya :)

    November 5, 2012 at 6:32 pm
  • henx says:

    hatur nuhun,,kang,

    lmyn knggo ngrjkn tgs bhs sunda

    November 22, 2012 at 1:35 pm
  • dizal says:

    aya berita anu lain teu ? anu nganggo bahasa sunda ?

    January 14, 2013 at 8:29 pm
  • Fadhlan says:

    PERTAMAXX

    January 30, 2013 at 9:40 pm
    • Fauzan -_- says:

      hatur nuhun abdi jadi gampang ngerjakeun PR,

      October 2, 2013 at 7:52 pm
      • Fauzan -_- says:

        :P

        October 2, 2013 at 7:55 pm
  • ekardo sii crenz says:

    kakitu hungkul lain beritana

    March 4, 2013 at 7:56 pm
  • SundaLovers Reffy says:

    Hatur Nuhun kana berita na , abdi ngarti pisan yeh , Sambari ngerjakan pr jeung maca barita

    February 20, 2014 at 3:58 pm
  • SHABRINA says:

    HAYU ATUH MANA KARANGAN TI SUNDA TEH NU AYA FAKTANA JEUNG AYA MANGPAATNA?….

    August 31, 2013 at 5:41 am

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*